Nieuwjaarwensen uitgesproken namens het bestuur door Wiel Verlinden.

Beste mensen, liebe Mitglieder, hartelijk welkom op onze traditionele nieuwjaarsreceptie en bedankt, dat jullie ondanks de weersomstandigheden naar jullie eigen, vertrouwde clubhuis zijn gekomen.

Aan het begin van het nieuwe jaar willen wij toch even stilstaan bij het feit, dat 60 jaar geleden onze vereniging werd opgericht.

We zullen dit op gepaste wijze – bijvoorbeeld met een zeilwedstrijd met zeilboten uit die beginjaren en met een filmavond en andere activiteiten – vieren.

60 jaar bij elkaar, dat is best iets bijzonders, bijna zoiets als een “diamanten huwelijk,” toch?

OK, met up en downs – meer ups als downs, wanneer we terugkijken,  maar vooral met een spannende en positieve ontwikkeling waarop we met z`n allen best trots kunnen zijn.

Toen onze Ascloa Pioniers besloten om samen verder te gaan, konden ze nauwelijks vermoeden, hoe dit zou uitpakken, maar ze hadden er vertrouwen in.

Stel je voor: van een oude, houten bouwwagen, met een tussenstop in de verbouwde schuur van Sjra en Lies Geraedts naar onze riante “Stuurhut.”

Van enkele eenvoudige houten steigers naar onze prachtige haven.

Van 10 naar ongeveer 200 leden. En ook dat we vanaf 1957 ASCLOA samen met onze duitse vrienden opgebouwd hebben is zonder meer uniek te noemen

Aan het begin van dit jaar willen we nog wijzen op enkele geplande activiteiten zoals de

Cursus Meteorologie op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april – graag hiervoor snel aanmelden – dan de boottocht met gehandicapte kinderen op 1 juli. Ik heb van Raymond begrepen dat zich al 16 leden met hun boot aangemeld hebben en natuurlijk de Euregio Regatta op 17 en 18 juni in Thorn.

Afgelopen jaar heeft het sanitaire gedeelte van het clubhuis oa nieuwe vloeren gekregen, hebben we veel werk gehad met de preventie tegen legionella en hiervoor verdient niet alleen onze technische Commissaris, maar onze clubhuisbeheerders een pluim – de laatsten voor hun inzet en geduld.

Ook willen we hierbij onze collega Jos van Mierlo dank zeggen voor zijn  inzet als Penningmeester voor onze vereniging. We gaan hem missen.

Zijn opvolger Patrick Huurdemann heten wij op deze dag  hartelijk welkom en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Verder een woord van dank aan onze webmaster Jan Ansems, die onze site levendig houdt en deze vanaf januari vernieuwd en vooral verder uitgebouwd heeft. Laat hem niet met rust dit jaar en stuur jullie foto´s, reisverhalen, berichtjes naar hem op. Vergeet niet, dit is jullie website.

Tot slot wenst het bestuur jullie allen – ook namens onze voorzitter Thibaud die vandaag helaas niet aanwezig kan zijn – alle geluk en voorspoed voor het nieuwe jaar en voor straks een geweldig vaarseizoen.

We heffen het glas op ASCLOA en op naar het volgende jubileum!

Wiel Verlinden