watersportverbond

De Dag van de Watersport is in aantocht: op zaterdag 30 april gaan we samen met alle fans van de watersport het water op! Uitdagende, actieve of juist ontspannende activiteiten, voor iedere fan van de watersport is er wat te doen.  De Dag van de Watersport is de aftrap van de Week van de Watersport, welke plaatsvindt van 30 april tot 8 mei.

Tientallen verenigingen door het hele land doen mee aan de Dag van de Watersport, elk op hun eigen manier. Ontdek een nieuwe kano toertocht langs de oevers van de IJssel, stap in een optimist voor je eerste zeilervaring, leer de beste tips & tricks op het gebied van windsurfen of ga bij jouw vereniging langs voor een supclinic.

Krachten bundelen ter versterking van de watersport
Het Watersportverbond, de HISWA vereniging en de Telegraaf hebben dit jaar de handen ineen geslagen en samengewerkt om meer mensen kennis te laten maken met de watersport. Zo vallen de Dag van de Watersport en de Nationale Zeildag van de HISWA dit jaar op 30 april. Met elkaar trappen we de Week van de Watersport af en trekken we alle fans van de watersport het water op!

Maurice Leeser, directeur Watersportverbond: “Het is geweldig dat verenigingen, vaarscholen en andere watersportlocaties met elkaar samenwerken om meer mensen te laten kennismaken met de watersport en laten zien hoe leuk de watersport is. Met elkaar maken we de watersport aantrekkelijker en trekken we meer mensen het water op!”

Op de website www.watersporters.nl/dagvandewatersport is een overzicht te vinden van alle activiteiten.

Optimist on Tour vaart uit tijdens de Dag van de Watersport
Tijdens de Dag van de Watersport, gaat ook de derde editie van de Optimist on Tour van start in Tolkamer, Heeg en Lelystad. Dit landelijk rondreizende watersportevenement laat kinderen kosteloos kennis maken met zeilen en andere watersporten. Kinderen die na de Optimist on Tour verder willen met zeilen, kunnen via het Watersportverbond gratis het leuke en leerzame ‘Otter’ werkboek opvragen en een proefles krijgen bij een watersportvereniging in de buurt. De kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma. De Optimist on Tour is ook weer aanwezig bij een aantal grote (watersport)evenementen zoals North Sea Regatta op 13 tot en met 16 mei en de Delta Lloyd Regatta van 24 tot en met 28 mei. Kijk voor de volledige kalender en meer informatie op www.optimistontour.nl