Het organiseren van een zeilwedstrijd kost altijd veel moeite.
Vanaf nu is dat een stuk eenvoudiger: Je maakt met deze app  eenvoudig een wedstrijd aan, zet de baan uit, laat de zeilboten zich registreren en geef het startsein!
Hoe het werkt? De app die elke schipper bij zich draagt, geeft elke 10 seconden de locatie door. Op basis daarvan kan tijdens de regatta elke zeilboot worden gevolgd. Het ronden van boeien en het passeren van de finishlijn wordt automatisch geregistreerd. De tijd die een zeilboot over de baan heeft gedaan, wordt automatisch berekend en gecorrigeerd met de SW-waarde van de zeilboot. De baan kan op een willekeurige locatie worden uitgezet.
Aan het einde van de wedstrijd is meteen een winnaar bekend.

Deze app. is echt nieuw en word verder ontwikkeld. Toevallig dat een van onze Ascloa-regatta deelnemer, Roger van Son, op deze app. stuitte. De Heer Jan Dirk Hiemstra, de ontwikkelaar van dit programma  heeft regelmatig contact met Roger om bugs die in het programma zitten te melden. We hebben zelfs de primeur wij zijn kennelijk de eerste die afgelopen zondag dit programma hebben toegepast op onze zeilwedstrijd. Mocht dit toepasbaar blijken dan geeft het veel praktische voordelen. B.v. de wedstrijdleiding hoeft niet fysiek aanwezig te zijn, startsein geven, tijden noteren, wie is welke boot, zelfs onze Ula wordt overbodig. Dat is natuurlijk oneerbiedig gezegd , Ula heeft vele wedstrijden aan de startlijn gestaan maar ik denk dat zij ook blij zal zijn mocht deze taak overbodig worden. Of er ook een ranking over het hele seizoen wordt gemaakt is mij nu nog niet duidelijk.

In ieder geval ben ik heel enthousiast en hoop in de regatta vergadering de komende winter de ervaringen van Roger van Son te horen.