Zondag 25 september 2016.  Team Herbert / Antoine zijn de winnaars van Ascloa Regatta 2016. Zij gingen met de eerste prijs aan de haal op slechts 1 punt verschil met team Dieter / Wiel die de tweede plaats eindigden, gevolgd door team Rudy / Stan op de derde plaats. Meer… Regatta uitslagen ( Ergebnisse )

Terugblik op Regattajaar 2016.

Wat hebben we van een mooi zeilseizoen mogen genieten veel zon maar helaas ook vaak te weinig of geen wind, waardoor tweemaal een zeilrace dag werd gecanceld. In totaal stonden er 10 races gepland op kalender het werden er dus 8 in totaal. We hadden gemiddeld toch wel 8 a 9 deelnemende boten aan de startlijn. Voor dit jaar hadden we afgesproken dat de deelnemers 1x een dag zouden plaatsnemen aan wal in plaats van in de boot om als wedstrijdleider de Ascloa Regatta in goede banen te leiden. Hiervoor werd dan een wedstrijd weggestreept. Echter niet alle deelnemers namen plaats aan wal omdat zij een vervanger hadden geregeld en zo toch aan de wedstrijd konden deelnemen. Bij deze zeilers werd natuurlijk toch een wedstrijd weggestreept. Standaard mogen er al twee wedstrijden worden weggestreept. Dat betekent in de praktijk dat er dus 3x gestreept mag worden. Daarbij opgeteld de twee gecancelde races komen we voor dit jaar uit op een effectief aantal van vijf races voor de punten telling. Al bij al weer een geslaagd zeilseizoen mede te danken aan de inzet van Thibaud en Stan voor het telkens verzorgen van de boeien en de inzet van de dames bij de wedstrijdleiding te weten; Gonny, Ulla, Angelika. En Stan en Mia voor alle serves.

Naast de Ascloa Regatta hadden we ook weer de Euregio Regatta. Dit jaar mede georganiseerd door Ascloa en gehouden op de Asseltse plassen. Hiervoor was veel belangstelling.  Onze zeilers waren goed vertegenwoordigd.

Medio Januari-februari hopen we weer een bijeenkomst te beleggen.

Korte uitslag;

1. Tot winnaar is dit jaar uitgeroepen Team Herbert/Antoine.
  2. Met een punt verschil Team Dieter/Wiel.
  3. Gevolgd door Team Rudy/Stan.

Zie uitslagen Ascloa Regatta voor alle uitslagen.