Zeilschool

Jeugdactiviteiten

Opruimen, Feestje bouwen, Diploma uitreiking.

7 oktober 2017.  De cursisten ruimen vandaag de optimisten op nadat ze grondig door hen zijn schoon gemaakt. Daarna worden ze getrakteerd op heerlijke frietjes met frikandel. Van de instructeurs ontvangen ze het fel begeerde gecertificeerd diploma waarvoor ze het afgelopen seizoen vele zondagochtenden hebben geoefend op de Asseltse plassen onder leiding van onze zeilinstructeurs.
Gefeliciteerd met jullie diploma.

Tom Slijpen legt zijn taak neer.

7 oktober 2017.  Onze zeilinstructeurs zijn stuk voor stuk echt zeer enthousiast bij de jeugdzeilopleiding betrokken. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de meesten al meerdere decennia actief bij deze opleiding.
In verband met overplaatsing naar Tilburg voor het uitoefenen van zijn beroep is Tom genoodzaakt zijn taak neer te leggen. Wel belooft hij op de achtergrond als reserve man aanwezig te blijven. Tom is al ruim 16 jaar actief bij het team van instructeurs.

Op 9 juli gaat de jeugd onder supervisie van de zeilopleiding instructeurs mee doen aan de Ascloa Regatta.

Op voorstel van de zeilinstructeurs is dit initiatief ontstaan. Bijzonder is ook dat de instructeurs mee varen om op deze wijze de jeugd in opleiding op een verantwoorde manier kennis te laten maken met deze mooie races. Meer informatie zie brief Gert-Jan

Afgelopen zondag 9 juli deden 10  gevorderden leerlingen van de Ascloa zeilschool een stage bij onze regatta in het kader van de hun opleiding. De vereniging hoopt op deze wijze het enthousiasme in de watersport voor de toekomst te waarborgen.
Afbeelding; Anne in de boot bij het sterke team Jan en Michael.
Foto, Rudy Hawinkels

Jeugd activiteit 2018

Na een geweldig mooi kampeerweekend in Roermond vaart de jeugd van de Ascloa jeugdzeilopleiding onder zeil weer terug naar de thuishaven WSV Ascloa te Asselt.

Alle 16 Ascloa cursisten behaalden CWO diploma!

Zaterdag 6 oktober. Nadat alle bootjes weer netjes gepoetst en in de “winter container” opgeborgen waren, was er het traditionele “frietje met” en daarna de spannende uitreiking van de CWO diploma’s. Alle 16 Ascloa cursisten hebben het in de diverse categorieën gehaald! Compliment en van harte gefeliciteerd met speciale dank aan het opleidingsteam.
Een knappe prestatie leverde dit jaar ook onze jongste instructeur Jeroen Jülicher die dit jaar met veel persoonlijke inzet het felbegeerde CWO instructeurs diploma haalde. Hij kan zich nu ook met diploma bij het team gecertificeerde zeil-instructeurs van Ascloa scharen.
Knap gedaan en van harte proficiat Jeroen!”

 

 

Diplomauitreiking 2018

 

 

Zaterdag 5 oktober 2019 was een spannende dag voor de jeugdige zeilers van WSV Ascloa. Het was de jaarlijkse opruimdag en diploma uitreiking ! De jeugd verzorgen samen ouders zeilintructeurs de optimistjes en de volgboten van de intructeurs. Na alles netjes opgeborgen te hebben is het dan eindelijk zover. Heerlijke frietjes, kroketten en frikandellen en dan… diplomauitreiking! Alle 17 leerlingen mochten een CWO-diploma in ontvangst nemen in verschillende niveaus van twee-mans bootjes voor beginners tot een-mans boot-drie voor de gevorderden. Allen van harte gefeliciteerd ook de ouders die altijd behulpzaam aanwezig zijn tijdens lesdagen. Ook Onze intructeurs, gecertificeerd door het Watersportverbond , verdienen een pluim voor dit reseltaat. chapeau!!