REGATTA

2. Euregioregatta

Euregio Regatta 2021 is definitief vast gesteld voor het weekend van 11 en 12 september bij R.R. & Z.V. Maas en Roer.

De wedstrijden staan open voor alle klassen.
Onderdeel van de ER  is dit jaar het „ 16m2  event“
Wij hopen op jullie deelname!

UITSLAGEN / ERGEBNISSE                                                            Euregio Regatta in beeld

EUREGIO REGATTA 22. + 23.06.2019

Yardstick>110/Handycap B
1. Michael Comanns/Sabine Nierhoff Dehler 22 Aacherener Bootsclub 7 Puncte
2. Nik Herrmann?Rainer de Graaf Sprinta 70 WSV Ascloa 13 Puncte
3. Arne Remmler?Florian Esser Ixylon Segelclub Wassenber Roermond 20 Puncte

Yardstick<110/Handycap A
1. HartmutDunnebier/Marcus Schlegel Dyas Maas & Roer 10 Puncte
2. Kim van Assche/Lien van Assche 505 Limburger Zeilfederatie 12 Puncte
3. Dieter Keil/Daniel Dyas WSV Ascloa 25 Puncte

Yngling
1. Johan van Haverbeke/Tom Smeets/Roel Moorgat NLM 12 Puncte
2. Hans van den Toren/Slijn Berden Maas & Roer 12 Puncte
3. George van Liebergen/Renate Mittertreiner Maas & Roer 15 Puncte

Einhand/Handycap C
1. Nic Gommans Maas & Roer Laser Radial 5 Puncte
2. Arne Pelzer Segelclub Wassenberg Roermond Laser Standart 15 Puncte
3. Carla Gommans Maas & Roer Laser Radial 15 Puncte.

Club Trophy Euregio Regatta
1. WSV Ascloa mocht de Club Trophy Euregio Regatta als club met de meeste deelnemers in het veld ( 12 ) in ontvangst nemen.

.

 

 

De Stichting Euregio Regatta is een samenwerkingsverband van Nederlandse, Belgische en Duitse zeilclubs. Deze hebben zich tot doel gesteld de watersport in de euregio te bevorderen. De regatta vindt een maal per jaar plaats in de provincie Limburg, in het hart van de euregio. Er wordt gezeild op de plassen binnen de euregio in een wedstrijdserie van 4-5 manches. De regatta is bedoeld voor wedstrijd- en tourzeilers die zich, in wedstrijdverband, onderling met elkaar willen meten.

Verder ontmoeten de aangesloten verenigingen elkaar ook over het jaar verdeeld, b.v. door regattabezoek en de presentatie van de Euregio Regatta op beurzen (Boot Dusseldorf) De bekendheid van de Euregio Regatta strekt zich ver uit over Belgisch-Nederlands Limburg tot over de totale NRW-regio westelijk van de Rijn. Van daaruit wordt een aanzienlijk deel van de ca. 300 actieve deelnemers, begeleiders en familie verwacht. Door deze factoren zal de bekendheid van de Regatta voortdurend groeien en is ook uit het oogpunt van toerisme een interessant en goed bezocht evenement.

Deelnemende verenigingen

Bezoek hier de site van de Euregio.

 

 

 

Die Euregio Regatta ist eine Zusammenarbeit zwischen Niederländischen, Belgischen und Deutschen Segelclubs. Diese haben das Ziel, den Sport in der Euregio zu fördern. Die Regatta findet einmal im Jahr statt in der Provinz Limburg, im Herzen der Euregio. Es wird gesegelt auf den Seen in der Euroregio in einer Regatta von 4-5 Teilregatten. Die Regatta ist für Renn- und Touren Segler, die im Wettbewerb, sich gegenseitig zu messen wollen, vorgesehen.

Darüber hinaus treffen sich die Organisationen gegenseitig über das Jahr, zB von Regatta-Besuch und Präsentation der Euregio Regatta auf Stipendien (Boot Düsseldorf). Das Bewusstsein für die Euregio Regatta erstreckt von die Belgisches-Niederländisches Limburg an der gesamten NRW-Gebiet westlich des Rheins. Von dort wird ein erheblicher Teil der etwa 300 aktive Teilnehmer, Trainer und Familie erwartet. Diese Faktoren werden weiterhin das Bewusstsein für die Regatta und auch in touristischer Hinsicht wachsen lassen. Das Ziel ist eine interessante und gut besuchte Veranstaltung.

Teilnehmenden Verbände

Besuchen Sie hier der Euregio Regatta-site.

EUREGIO REGATTA.

Nieuw !

Met ingang van dit jaar zal aan de vereniging die met de meeste deelnemers aan de Euregio Regatta deelneemt een wisselprijs worden uitgereikt. Schrijf je dus in en maak de andere wedstrijdzeilers van Ascloa enthousiast om dat ook te doen. Het zou toch mooi zijn als die wisselprijs in ons clubhuis komt te staan.

De Euregio Regatta 2017 wordt georganiseerd door de Thorner Zeilclub op de Grote Hegge in Thorn op 17 en 18 juni.

Hopelijk hebben we dit jaar nog meer Ascloa deelnemers in het veld dan vorig jaar. Er hebben zich inmiddels 6 teams aangemeld. Het zou toch prachtig zijn om met een grote vloot Ascloa-zeilers naar Thorn te varen.  Kom op doe ook mee. Inschrijving kan op;  www.euregioregatta

Natuurlijk kun je ook contact opnemen met Dieter of Wiel  of met de wedstrijdcommissarissen Jan en Herbert voor uitgebreide informatie.

Scroll Up