Zeillessen voor de jeugd

Bij Ascloa worden al vele jaren zeillessen voor de jeugd van Swalmen en omgeving gegeven. Daarvoor worden optimisten gebruikt. De zeillessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs volgens het CWOsysteem. Dit is een landelijk erkende opleiding die met een diploma wordt afgesloten. Kinderen die aan deze zeillessen willen deelnemen ,moeten minimaal 8 tot maximaal 15 jaar zijn en zwemdiploma A en B  hebben. De zeillessen worden gegeven op zondag morgen.

Jeugdzeilen I

Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht.

Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water.

Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

Jeugdzeilen II

Cursisten, die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij Jeugdzeilen I, te beheersen.

Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal etc. Aangevuld met bijbehorende theorie.

Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

Jeugdzeilen III

Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld.

Dit alles onder redelijke omstandigheden, tot en met windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan.

LESDATA ASCLOA-ZEILSCHOOL 2024

LesDatum
126mei
2juniGeen zeillessen
29juniGeen beginners
316juni
423juni
530juni
VakantieVanaf week 28
Jeugdzeildag18augustus
625augustus
71septemberGeen beginners
88september
915 september
1022september
Examen29sept.start 9:00 uurGeen beginners
Diploma en opruimen5oktober.start 15:00 uur

CONTACT  

De zeillessen worden gegeven op zondag morgen. Heeft u belangestelling ?
Wilt u meer informatie, of uw zoon of dochter aanmelden, neem contact op met;